Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nasekáme. Žampiony scedíme a necháme okapat. Oba druhy sýrů nastrouháme.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky a pomalu restujeme. Přidáme koření podle vlastní chuti (nejčastěji používám grilovací koření, ďábelskou směs, divočinu, oregano) a zalijeme malou troškou smetany.
Mezitím, co restujeme maso, dáme si vařit špagety.
Když je maso poloměkké, přidáme žampiony, česnek a ještě trochu smetany, aby se nám vytvořil takový sos.
Uvařené špagety přecedíme a polovinu dáme do zapékací mísy. Na první část těstovin poskládáme vedle sebe plátky anglické slaniny a ty zalijeme polovinou masové směsi. Poté dáme druhou vrstvu těstovin, anglickou slaninu a zalijeme zbytkem směsi. Celé to posypeme strouhanou nivou a cihlou a zalijeme zbývající šlehačkou. Dáme do trouby na tak dlouho, dokud se nám sýry neroztečou.
Zapékané špagety můžeme podávat jak teplé, tak studené. Pro lepší chuť je můžeme posypat bazalkou. Skvělé jsou s trochou červeného vína.