Recept na zavařovanou zeleninu, která je pak vynikající příloha.
Hodnocení
3.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
20 dkg
cukr
2 lžíce
sůl
20 dkg
paprika
0.5 l
ocet
20 dkg
cibule
0.5 l
voda
1 kg
červené zelí
1 kg
červená řepa
Postup přípravy
Řepu oloupeme a vcelku ji uvaříme téměř doměkka. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu. Na nálev svaříme ocet s vodou, cukrem a solí.
Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky a necháme vychladnout. Vmícháme zelí, nakrájenou papriku a cibuli. Směs nandáme do sklenic, přelijeme nálevem a sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Zavařená červená řepa se zelím je výborná samotná i jako příloha k jídlu.