Rajčata spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na plátky, bylinky nasekáme.
Telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr v misce rozmačkáme vidličkou a promícháme s bylinkami a olivami.
Směsí potřeme plátky masa, stočíme závitky a upevníme párátkem. V pánvi na rozpáleném oleji závitky opečeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme závitky po řecku vínem nebo vývarem. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem.
Závitek po řecku podáváme nejlépe s pita chlebem. Bylinky můžeme použít i sušené, ale petrželku raději čerstvou,
Místo telecího masa jsem použila na závitky po řecku kuřecí i vepřové.