Vepřovou kotletu nebo krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Připravíme si plátky anglické slaniny a sýru.
Pekáček vymažeme, vložíme plátky masa a na každý dáme po půlce vajíčka. Na vejce položíme plátek slaniny a sýru. Želví hřbety zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme v troubě zhruba 1 hodinu, až je maso měkké a vše krásně zapečené.
Želví hřbety podáváme nejčastěji s vařeným bramborem, ale příloha je čistě na naší chuti. Na talíři zdobíme čerstvou zeleninou.
Množství masa si určíme sami podle toho, kolik jedlíků nám přijde na slavnostní oběd či večeři. Přizpůsobíme tomu i plátky sýra, anglické, počet vajec a množství smetany.