Recept na trochu odlišnou verzi zeleninového boršče.
Hodnocení
4.7
/ 5 (67x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
3-4 stroužky
česnek
4 lžíce
olej
sůl
2 ks
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
4 lžíce
rajčatový protlak
0.3 hlávky
zelí
3 ks
bobkový list
400 g
červená řepa
mletý černý pepř
Postup přípravy
Do rozehřátého oleje vložíme oloupanou cibuli nakrájenou na kostky.
Hlávkové zelí omyjeme, mrkev a petržel oškrábeme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechno spolu orestujeme, přidáme bobkový list, rajčatový protlak a vodu. Pomalým varem vaříme do poloměkka, poté přidáme červenou řepu a zeleninový boršč dochutíme solí, kořením a prolisovaným česnekem.
Zeleninový boršč jinak podáváme jako zdravou vegetariánskou polévku. Je moc dobrý. Před servírováním samozřejmě vyndáme bobkový list.