Nejdříve si připravíme zeleninu. Hrášek vyloupeme z lusků, můžeme použít i hrášek mražený. Hrášek vsypeme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Záleží, jak je hrášek starý.
Kedluben oloupeme a nastrouháme společně s oškrábanou mrkví a očištěným celerem na jemném struhadle. Celý svazek jarní cibulky omyjeme, odkrojíme kořínky a část natě. Cibuli nakrájíme na kolečka.
V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku osmahneme. Pak vsypeme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, bazalku podle chuti a vsypeme scezený hrášek. Podlijeme trochou vody (ne moc) a krátce podusíme. Stačí 5 minut, záleží, jestli nám zelenina nevadí křupavější. Dochutíme lžičkou medu a promícháme.
Hotovou zeleninovou čínu bez masa rozdělíme na 2 porce, dáme na talíře a podáváme jako hlavní chod.