Na olivovém oleji osmahneme 2 chilli papričky. Přidáme najemno nasekaný česnek a kousek nastrouhaného zázvoru. Chvíli restujeme a zalijeme 2 lžícemi tekutého medu. Dále přidáme na nudličky pokrájené kuřecí maso a osmahneme ho z obou stran. Přidáme hrst rozinek.
Do směsi přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou tak, aby maso nebylo zcela ponořené. Osolíme, opepříme. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky. Přidáme ji do číny spolu se sójovou omáčkou. Vaříme pod pokličkou, dokud vše nebude měkké. Občas dolijeme vodou. Těsně před koncem přidáme na kolečka nakrájený pórek.
Rýži připravíme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Zeleninovou čínu podáváme s připravenou jasmínovou rýží.