Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Papriku omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli a papriku vložíme do mísy se sekacím nožem a zpracujeme 15 vteřin rychlostí 11.
Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Česnek utřeme a spolu s olivovým olejem přidáme do mísy kuchyňského robota. Spustíme na 8 minut program Pomalé Vaření P1 při teplotě 130 °C (bez zátky).
Cukety, lilek a rajčata nakrájíme na kousky. Po ukončení programu přidáme vývar a zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a zapneme program Pomalé vaření P2 na 30 minut při teplotě 95 °C.
Zeleninové ratatouille lze podávat horké i studené.
TIP: Množství jednotlivých druhů zeleniny můžete měnit podle chuti.
Zdroj: tefal.cz