Pestrobarevný zeleninový špíz s kostičkami sýru feta a čtverečky toastového sýra. Recept na chutný bezmasý pokrm z grilu.
150 g | sýr feta |
1 sklenice | černé olivy |
1 sklenice | sušená rajčata |
4 plátky | chléb toustový |
6 ks | cherry rajče |
marináda | |
---|---|
sůl | |
pesto | |
olivový olej | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř |
Nejdříve si připravíme marinádu: v misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a pesto. Toastový chleba nakrájíme na čtverečky, spolu s fetou ho přidáme k marinádě a promícháme. Pak na špejli střídavě napícháme sýr feta, chleba, rajče a sušené rajče. Z alobalu si vytvoříme malou vaničku, pokapeme ji olivovým olejem a položíme na ni špízy. Vložíme do rozpáleného grilu, posypeme černými olivami a necháme zapéct zhruba na 4 minuty. Zeleninové špízy s fetou ihned po dopečení podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena