Na recept klidně můžeme použít sáčkovou rýži, protože je levná a konzistencí a chutí se do pokrmu více hodí.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Míchané mleté maso osolíme, opepříme, můžeme dát trochu kmínu, mleté papriky a také vmíchat pár stroužků prolisovaného česneku. Záleží na chuti. Masovou směs důkladně promícháme. Poté na dno menší zapékací misky rozložíme jedno balení zelí. Na něj rovnoměrně rozprostřeme polovinu rýže a ni masovou směs. Na směs položíme zbylou rýží a vše zakončíme druhým balíčkem zelí.
Misku zakryjeme a dáme péct do trouby tak na 50 minut. Po uplynutí této doby polijeme pokrm rovnoměrně smetanou a dopékáme ještě zhruba 10 - 15 minut bez zakrytí.
Zelí proložené mletým masem a rýží ihned podáváme.