Zelí očistíme a rozebereme na listy, které krátce povaříme v osolené vodě. Změklé listy zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a propláchnutou rýži uvaříme doměkka. Houby namočíme a necháme změknout.
Na oleji orestujeme cibulku a slaninu, pak přidáme mleté maso a okapané houby. Vše za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se maso zcela neodděluje. Vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme s rýží a vejci. Ochutíme solí, prolisovaným česnekem, pepřem a pálivou paprikou.
Zelné listy naplníme masovou směsí, vložíme do zapékací mísy a poklademe máslem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vývarem asi 20 - 25 minut. Zelné listy nemají být rozbředlé, ale akorát na skus.
Zapečené zelné listy plněné masovou směsí rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem.