Očištěná jablka nakrájíme na kousky (i větší) a dáme je s cukrem rozvařit do 1/2 litru vody. U křehkých letních jablek jde tento proces nejrychleji. Vaření můžeme ještě uspíšit tím, že jablka rozmačkáme šťouchadlem na brambory, nebo je proženeme tyčovým mixérem.
Jablek můžeme použít 800 - 1000 g, úměrně k tomu přidáme 200 - 250 g cukru. Dva pudinky (nejlépe vanilkové, ale třeba i kakaové) rozmícháme ve 1/4 litru studené vody, vlijeme do rozvařených jablek a mícháme do zhoustnutí.
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vysypeme cukrem krystal. Dno poklademe piškoty a na ně dáme část teplé jablečné hmoty. Toto opakujeme ve vrstvách do spotřebování surovin, ale musíme skončit jablečnou hmotou. Dezert necháme vychladnout.
Nakonec můžeme ušlehat šlehačku se ztužovačem a po vychladnutí jablek ji navrstvit na dort. Dort dáme nejlépe přes noc do ledničky.
Amarouny z křehkých jablek podáváme jako lahodný osvěžující dezert.