Z repertoáru americké spisovatelky Betty MacDonaldové.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
na ozdobu
150 ml
smetana
1 balíček
ztužovač šlehačky
0.5 ks
svazek meduňky
krém
4 ks
avokádo
4 lžíce
citronová šťáva
0.5 ks
okurka salátová
3 lžičky
třtinový cukr
Postup přípravy
Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky. Salátovou okurku důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Okurku smícháme s avokádem, cukrem a 3 lžícemi citronové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré, které dáme do mrazáku ztuhnout.
Smetanu vyšleháme se zbytkem citronové šťávy a ztužovačem dotuha.
Z avokádového sorbetu lžící vykrájíme hrudky, narovnáme je do sklenic na sekt a ozdobíme šlehačkou a lístky meduňky. Avokádový sorbet ihned podáváme.