Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny přidáváme nastrouhanou bio citronovou kůru, horkou vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaovým pudinkem. Z bílků se špetkou soli našleháme sníh. Těsto opatrně smícháme s našlehaným sněhem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova v troubě předehřáté na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout, poté ho rozpůlíme na dva díly.
Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut. Trochu smetany dáme ohřát a rozpustíme v ní vymačkanou želatinu. Tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem. Smetanovou želatinu promícháme nejprve s 5 lžícemi tvarohu, poté přidáme zbytek tvarohu. Do tvarohové směsi přidáme 300 g vyšlehané smetany a nastrouhanou čokoládu.
Díl korpusu pokapeme oblíbeným likérem a potřeme částí tvarohového krému. Na tvarohový krém poskládáme nakrájené banány, které jsme nechali namočené v citronové šťávě. Banány přikryjeme zbytkem tvarohového krému. Přikryjeme druhým dílem korpusu, který jemně přitiskneme. Banánové řezy s tvarohem dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Ztuhlé řezy dozdobíme zbytkem našlehané smetany.
Banánové řezy s tvarohem nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat třeba u teplého šálku dobré kávy.