Polévky z mé oblíbené luštěniny tak, jak ji dělala moje babička.
Hodnocení
3.4
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 ks
česnek
1 lžička
majoránka
2 ks
mrkev
1 hrnek
čočka
3 ks
šalotka
1 ks
libová klobása
podle potřeby
olej
zeleninový vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Čočku propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 1 hodinu stát.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekané šalotky a nastrouhanou mrkev. Přidáme nakrájenou klobásku a po chvíli opékání i scezenou čočku.
Čočkový základ zalijeme 2 litry zeleninového vývaru, přidáme majoránku, česnek utřený nožem a vaříme 45 minut. Podle chuti čočkovou polévku dosolíme a opepříme.
Babiččinu čočkovou polévku na talíři ozdobíme zelenou bylinkou a podáváme.