Do mísy nalijeme celé kefírové mléko, přidáme 1 sklenici oleje, 1 polévkovou lžíci jedlé sody, dále 2 sklenice cukru krystal. Vše zamícháme a přidáme 3 sklenice polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva a podle chuti 3 polévkové lžíce kakaa.
Hladké těsto bez žmolků vylijeme na olejem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Kefírovou buchtu pečeme při teplotě 200 °C, dokud se těsto nelepí na špejli či párátko.
Babiččinu kefírovou buchtu zdobíme podle naší fantazie - můžeme ji polévat čokoládovou polevou a sypat strouhaným kokosem, případně buchtu polijeme citronovou polevou.
Babiččinu kefírovou buchtu krájíme na kostky a podáváme ke kávě. Je opravdu moc dobrá.
Tip: Do kefírové buchty lze přidat ořechy, nastrouhaná jablka či kápnout trošku rumu.