1 ks | paprika | |
2 ks | cibule | |
4 ks | párek | |
200 g | eidam | |
na potření | ||
---|---|---|
olej | ||
marináda | ||
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
3 lžíce | ostrý kečup | |
0.5 lžíce | worcestrová omáčka |
Párky nakrájíme na kolečka. Eidam a papriku rozkrájíme na kostičky. Menší cibuli nakrájíme na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle. V misce smícháme sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, plnotučnou hořčici a ostrý kečup. Balkánské špízy potřeme připravenou marinádou. Rozprostřený alobal potřeme olejem. Špízy zabalíme do alobalu, dáme na gril nebo do trouby a pečeme asi 15 minut. Balkánské špízy podáváme s přílohou podle chuti, postačí i oblíbené pečivo.
Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:1-2-3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena