Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme k němu lžíci cukru, polovinu mléka a dvě lžíce mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku prosejeme se špetkou soli do mísy, přidáme cukr a zbytek vlažného mléka, vejce, citronovou kůru a vykynutý kvásek. Nakonec přidáme změklý tuk. Vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě asi 45 minut kynout.
Tvaroh smícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem a lžící kakaa. Těsto rozválíme na obdélník silný asi 5 cm, který potřeme připraveným tvarohem. Vzniklou roládu smotáme a nakrájíme ostrým nožem na plátky (šnečky) a potřeme zbylým vejcem.
Tvarohové šneky pečeme asi 25 minut při 180 °C.
Barevné tvarohové šneky podáváme po vychladnutí.