Rychlý recept na chutnou polévku z rýže, krupek, hrachu a kořenové zeleniny.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 ks
vejce
2 lžíce
máslo
2 lžíce
mléko
1 šálek
rýže
1 šálek
hrášek
1 šálek
krupky
3 lžíce
kořenová zelenina
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
chléb
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Rýži, krupky a hrách uvaříme v neosolené vodě doměkka, rozmixujeme a podle potřeby rozředíme vývarem z masoxu. Chléb nakrájíme na kostičky a ty osmažíme.
K základu přidáme usmaženou zeleninu, povaříme a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce.
Bavorskou polévku podle chuti osolíme a nalijeme do talířů na osmažený chléb.