Bílky ušleháme v nerezové nádobě s polovinou cukru do husté pěny. Nádobu vložíme do horké vodní lázně, přisypeme zbytek cukru, lžičku citronové šťávy a vyšleháme dotuha.
Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme kopečky o velikosti většího lískového oříšku. V troubě vyhřáté na 50 °C asi 20 minut sušíme. Poté necháme vychladnout.
Z marcipánu, který si můžeme připravit podle receptu
Marcipán ze sušeného mléka, vykrájíme menší kolečka tak, aby odpovídala velikosti bílkových kopečků.
V hrnečku si rozpustíme čokoládu, na každé marcipánové kolečko kápneme trochu čokolády, přitiskneme bílkový kopeček a trochu čokolády kápneme i na vršek. Necháme zatuhnout.
Bílková očka s marcipánem uchováváme v chladu a dozdobujeme jimi mísu s cukrovím.