sůl | ||
4-6 ks | brambory | |
30 g | tuk | |
1 ks | cibule | |
6-8 ks | rajče | |
100 g | sterilovaná červená řepa | |
125 ml | zakysaná smetana | |
400 g | hovězí maso | |
200 g | kořenová zelenina | |
150 g | kysané zelí |
Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát. K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena