Recept na vynikající moučník mám od své internetové přítelkyně a je opravdu senzační. Rozpis je na menší formu, pokud chcete dělat plech, připravte dvojitou dávku těsta a krému.
30 g | strouhaná čokoláda |
2 kelímky | smetana ke šlehání (33%) |
těsto | |
---|---|
3 ks | vejce |
1 lžíce | kakao |
100 g | cukr moučka |
70 g | hrubá mouka |
na špičku nože prášek do pečiva | |
krém | |
100 g | máslo |
3 dkg | máslo |
1 lžíce | kakao |
250 ml | mléko |
100 g | cukr moučka |
3 dkg | hladká mouka |
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Z 3 dkg másla a stejného množství mouky připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na plotýnku a uvaříme hladkou kaši. Necháme zchladnout a mezi tím vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je kaše studená, všleháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému. Šlehačky vyšleháme do tuha. Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj rozetřeme ušlehané šlehačky a zasypeme strouhanou čokoládou. Dáme nejlépe na noc do ledničky rozležet, pokud ovšem dokážeme odolat pohádkové vůni.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem
Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena