Brambory kartáčkem pořádně očistíme pod tekoucí vodou a odkrojíme nepěkné části. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
Uvařené brambory nakrájíme na pravidelné plátky (kolečka), prosypeme oblíbeným kořením či bylinkami. Můžeme to udělat hned nebo při jednotlivém vrstvení. Brambory rozdělíme na tři části - vrstvy. Z koření jsem použila čerstvý tymián, drcený bílý pepř, ale doporučuji i bylinkové směsi jako provensálské koření.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a poklademe první vrstvu brambor, na to rozdrobíme půlku brynzy, na to opět brambory, brynza, ale tentokrát přidáme i pár tenkých plátků másla. Jako horní vrstvu dáme brambory, potřeme rozpuštěným máslem a znovu posypeme použitým kořením.
Brambory s brynzou zapékáme dozlatova a podáváme jako hlavní chod jen se zeleninovým salátem.