Recept na pastu, která je ostrá jako chilli omáčka.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
20 dkg
cukr
6 stroužků
česnek
3 dl
olej
10 dkg
sůl
1 dl
ocet
3 kg
rajče
1 kg
feferonka
6 ks
bobkový list
10 kuliček
celý černý pepř
Postup přípravy
Rajčata umeleme a vaříme 30 minut.
Přidáme mleté feferonky a povaříme doměkka. Nakonec přidáme ostatní přísady a vše vaříme
ještě asi 30 minut.
Bulharskou pastu plníme do čistých skleniček a sterilujeme asi 15 minut. Pokud někdo chce jemnější konzistenci, může směs rozmixovat a pak je k nerozeznáni od chilli omáčky. Používáme všude tam kde chilli omáčku.