Křupavé kuřecí maso podle snadného receptu, který zvládne každý a zaručeně si pochutná.
Hodnocení
4.4
/ 5 (20x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 ks
kuře
směs
4 stroužky
česnek
0.5 lžičky
sůl
2 snítky
tymián
1 snítka
rozmarýn
4 lístky
šalvěj
0.5 sklenky
olivový olej
Postup přípravy
Celé menší kuře bez vnitřností dobře očistíme. Bylinky opereme, nasekáme sekáčkem nadrobno a promícháme s olejem.
Kuře dobře potřeme zvenku i zevnitř bylinkovou směsí a kuře uložíme do pekáčku potřeného olejem.
Kuře pečeme do křupava v troubě vyhřáté na 220 °C za občasného potírání bylinkovou směsí.
Bylinkové kuře z trouby chutná se zeleninovým salátem i bramborovou přílohou.