Středně velkou řepu důkladně omyjeme, vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut povaříme. Potom řepu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Takto připravenou řepu nakrájíme na tenké plátky.
Ocet smícháme s cukrem, špekou soli, šťávou vymačkanou z čerstvě nastrouhaného zázvoru, lžící pomerančové šťávy a oleje. Plátky řepy naložíme do připravené marinády, uložíme do chladu a necháme 30 - 60 minut odležet.
Jadel nakrájíme na kousky a na plechu vyloženém pečícím papírem rozpečeme, stačí 5 minut na 220 °C. Rozpečený sýr necháme zchladnout.
Řepu vyjmeme z marinády a rozdělíme na talíře, pokapeme je marinádou, posypeme kapary, poklademe rozpečeným sýrem, okořeníme zeleným pepřem a ozdobíme čerstvou bylinkou.
Carpaccio z červené řepy podáváme s čerstvým chlebem.