2-3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
50 g | máslo | |
1 svazek | petrželka | |
2 lžíce | tuk | |
1 ks | cibule | |
150 g | hlíva ústřičná | |
200 g | žampiony | |
1 lžíce | bílé víno | |
mletý černý pepř | ||
8 plátků | vepřová svíčková |
Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.
Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.
Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena