Připravíme si omáčku. Do nádoby nalijeme vodu, přidáme citronovou šťávu, ocet, rozdrcený pepř a 6 minut povaříme. Vše procedíme a dáme vychladnout. Poté dáme do hrnečku procezený odvar, přidáme žloutky, postavíme do nádoby s vodou, která se mírně vaří a mícháme tak dlouho, až směs zhoustne. Pak přidáme postupně rozpuštěné máslo, zlehka zamícháme, okyselíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme vorčestrovou omáčkou. Když se omáčka srazí, přidáme lžičku studené vody a mícháme tak dlouho, až se stane opět hladkou.
Chřest dole seřízneme, sloupeme jej od hlavičky dolů, svážeme do svazečků a ve slané vodě uvaříme. Poté jej dáme na síto okapat.
Vařený chřest upravíme na misku a přelijeme holandskou omáčkou. Chřest vařený s holandskou omáčkou ihned podáváme.