Předem si uvaříme asi dva litry drůbežího vývaru a necháme ho zchladit. Šalotku nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme, nakrájíme na půlky a zbavíme dřevnatých částí. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na třech lžičkách másla osmahneme dorůžova nakrájenou šalotku. Jakmile je šalotka osmahnutá, zalijeme ji vývarem. Přivedeme k varu a potom přidáme nakrájený chřest a vaříme.
Asi po 10 minutách varu přidáme fazolové lusky a nakrájené žampiony. Polévku vaříme, dokud vše není měkké. Potom vše promixujeme ponorným mixérem. Rozmixovanou směs propasírujeme přes cedník. Krém necháme chvíli povařit. Přidáme sůl, mletý pepř a lžíci másla pro zahuštění.
Chřestový krém se zelenou fazolkou podáváme podle chuti s krutonky nebo petrželovou natí.