podle potřeby | ||
---|---|---|
cibule | ||
kuřecí maso | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
podravka | ||
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí maso, které při smažení ochutíme podravkou a opepříme. Jakmile je maso osmažené do běla, přidáme mletou sladkou papriku. Vše přendáme do hrnce a zalijeme vodou asi tak, aby voda zakryla masové kostičky, případně aby byla o něco málo výš, poté přikryjeme hrnec pokličkou. Maso necháme povařit, aby změklo a bylo krásně křehké. Hladinu vody během vaření doléváme podle toho, jak se vypařuje. Jakmile je maso křehké, omáčku zahustíme (například moukou). Chutnou omáčku s kuřecím masem můžeme podávat s rýží, bramborovou kaší, těstovinami či jinými přílohami podle chuti.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Suzanne Dzupik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena