0.5 kg | cibule | |
2 kelímky | smetana ke šlehání | |
1 kg | vepřová kýta | |
0.5 kg | kapie sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
2 ks | vejce | |
0.5 kg | strouhanka | |
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Strouhanku do masa prostě vboucháme a poté obalíme řízky v rozšlehaných vejcích. Obalené řízky dáme hned do rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymazaný plech poklademe půlkou nakrájené cibule. Na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule a přidáme sterilovanou kapii. Místo kapie můžeme přidat například žampiony nebo i jinak obměnit. Vše nakonec zalijeme smetanou ke šlehání. Řízky s cibulí zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Cibulové vepřové řízky naruby můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:babička Jarunka69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena