Připravíme si ingredience, které postupně budeme dávat do hrnce.
Jednu cibuli si necháme neoloupanou a rozpůlíme ji. Druhou cibuli oloupeme a na kostičky nakrájíme. Rozpůlenou a neoloupanou cibuli opékáme ve velké pánvi spolu s česnekem ve slupce. Česnek opečeme dozlatova, měl by také mírně změknout. Vše pak dáme na prkénko a necháme vychladnout.
Mezitím si nastrouháme kůru z citrusů.
Ze zeleniny si uděláme vývar, který pak použijeme do polévky.
V hrnci rozehřejeme olej a opečeme nakrájenou cibuli dozlatova, přilijeme zeleninový vývar a vodu. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni chvíli povařit.
Vychladlou cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme spolu s rajčaty, dobromyslí, chilli papričkou a kmínem. Vše přidáme do polévky a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
Do polévky pak přidáme kůru z citrusů, sůl a pepř. Ještě chvíli povaříme, asi tak dvě minuty a odstavíme. Vmícháme pak limetovou dužinu a citrusovou šťávu.
Takhle připravenou citrusovou polévku můžeme dávat do talířů a zdobíme nakrájeným koriandrem. Podáváme s tortillovými chipsy.