Cizrnu namočíme den předem minimálně na 12 hodin, lépe i déle. Stejně namočíme čočku. V průběhu můžeme dvakrát propláchnou čočku s cizrnou čistou vodou. Mrkev a petržel oloupeme a nastrouháme na nudličky. Čím delší nudličky, tím lépe. Mražený hrášek a fazole opláchneme vlažnou vodou.
Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme máslo, na které dáme scezenou cizrnu. Zprudka restujeme 2 minuty, přidáme
čočku a restujeme další 2 minuty. Jestli je dobře orestované, můžeme vyzkoušet tím, že ochutnáme cizrnu a čočku. Nesmí mít chuť syrové. Pak přidáme mrkev s petrželí, dále restujeme asi 3 minuty a stále mícháme. Přidáme fazole s hráškem a pod pokličkou krátce dusíme. Několik minut stačí, dobře osolíme a podáváme.
Cizrnu s čočkou na zelenině podáváme jako zdravé, dobré a vydatné jídlo.