Hořkou čokoládu (minimálně 70%) nahrubo nasekáme a necháme rozpustit ve vodní lázni. Pomocí štětce vymažeme čokoládou silikonové formičky ve tvaru srdíčka a formičky s čokoládou uložíme alespoň na 10 minut do chladu. Tento postup ještě alespoň dvakrát opakujeme.
Maliny rozmačkáme. Smetanu vyšleháme do tuha a ochutíme ji vanilkovým cukrem. Vmícháme maliny a oříškový krokant. Malinovo-smetanovou náplň rozdělíme do formiček, opět potřeme čokoládou a uložíme alespoň na půl hodiny do ledničky, postup s čokoládou opět několikrát zopakujeme, aby dno bylo pevné, poté opět necháme zatuhnout.
Čokoládová srdíčka s malinovo-smetanovou náplní uvolníme z formiček a podle vlastní fantazie a příležitosti, u které cukroví podáváme, dozdobíme.