Čokoládu použijeme opravdu kvalitní. Nemusí být přímo na vaření. Mandlové lupínky jemně opražíme na nepřilnavé pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali. Stačí, aby byl karamel světle hnědý. Čokoládu se smetanou dáme do misky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme.
Pak misku vyndáme a postupně vmícháváme změklé máslo, až je hmota hladká a máslo spojené s čokoládou. Přidáme zkaramelizované mandle a opět promícháme.
Hotovou hmotu necháme v chladu ztuhnout.
Pak z čokoládové hmoty vytvarujeme kuličky. Čokoládové kuličky obalujeme v kakaovém prášku, oříšcích, barevném zdobení - mé děti mají nejraději v sušeném mléce.