160 g | máslo | |
1 ks | žloutek | |
50 g | cukr moučka | |
210 g | hladká mouka | |
140 g | mleté ořechy | |
50 g | tmavá čokoláda | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čokoláda 70% |
Do misky odvážíme mouku, cukr (nejlépe i prosejeme), mleté vlašské ořechy a tyto sypké suroviny promícháme. Přidáme čokoládu, kterou nastrouháme, pokud chceme kropenaté rohlíčky, nebo rozpustíme pro tmavší jednolitou barvu. Přidáme změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout v lednici. Poté tvoříme rohlíčky ručně, které pak skládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo naplníme formičky. Klášterní rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 minut, záleží na troubě. Konce vychladlých rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády. Čokoládové klášterní rohlíčky skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a servírujeme jako vánoční cukroví.
Skořicový věnec s vlašskými ořechy krok za krokem
Vypadá složitě, ale je jednoduchý a stačí pár surovin. Navíc potěší i příznivce veganského pečení. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto sladkou dobrotu.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena