Troubu předehřejeme na 175 °C. Střední plech dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Připravíme si veškeré suroviny dopředu, aby měly pokojovou teplotu. Z povoleného másla, vanilkového a krupicového cukru vyšleháme pěnu a postupně do něj zašleháme žloutky. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva, kakao a nastrouhanou čokoládu. Pokud je těsto až příliš hutné, můžeme přidat pár lžic smetany na vaření.
Připravíme si bezé. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přisypáváme krupicový cukr. Vyšleháme lesklou směs.
Těsto rozetřeme na připravený plech a potřeme bílkovým bezé. Posypeme mandlovými plátky. Čokoládové řezy s bezé vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
Čokoládové řezy s bezé necháme vychladnout a poté nakrájíme na libovolně velké kousky. Jsou výborné ke kávě.