Ingredience na těsto smícháme postupně. Máslo utřeme s cukrem, přidáme prosátou mouku, cukrářské kvasnice, našlehané vejce a trochu mléka, ale jen tolik, aby se těsto netrhalo - ani tvrdé ani měkké. Upravené těsto se rozdělí na dva díly a vyválí se na dvě placky přímo na plechu s pečícím papírem a peče se každé zvlášť. Těsto je křehké. Upečená placka se ještě za tepla oddělí od plechu a dá se vychladnout.
Náplň 1:
Vaří se v páře na hustou kaši a ke směsi se přidá ještě celý pytlíček vanilkového cukru. Po té necháme vychladnout.
Náplň 2:
Zvlášť utřeme máslo a moučkový cukr. Obě náplně smícháme.
Touto náplní se potře placka, na ni se kladou piškoty, jeden vedle druhého, bříšky piškotů do krému a každý piškot pokapeme rumem nebo punčem. Zbylým krémem potřeme ještě piškoty a přiklopíme druhou plackou, navrch uděláme čokoládovou polevu.
Poleva:
Vše smícháme dohromady a dáme na kraj plotny pouze zahřát, polejeme placku a necháme zchladnout.
Tato připravená placka se nechá týden až 14 dní stát v chladu, aby změkla. Zní se pak krájí řezy.