K mletému masu přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, mletou uzenou papriku, vejce, propláchlou rýži a prolisovaný česnek. Všechno spolu dobře promícháme a necháme odpočívat, než připravíme ostatní.
Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky, kořenovou zeleninu na silnější kolečka (mrkev, petržel) nebo na malé kostky (celer, kedlubna). Petrželovou nať posekáme nadrobno a hrášek necháme rozmrazit ve studené vodě.
V hrnci na rozehřátém másle opražíme cibuli do sklovita, přidáme všechnu kořenovou zeleninu a za stáleho míchání necháme zeleninu zkaramelizovat. Potom přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkový list, zalijeme studenou vodou (asi 2,5 litru), osolíme, přivedeme do varu, stáhneme plamen na střední a vaříme asi 15 minut.
Mezitím z masové hmoty rukama namočenými ve studené vodě vytvarujeme knedlíčky o průměru cca 3 cm, které vložíme do polévky a vaříme asi 30 minut na mírném plameni, přitom okořeníme estragonem. Na závěr přilijeme sladkou smetanu, necháme spolu jen projít varem, vypneme plamen, přidáme scezený hrášek a už nevaříme, protože hrášek dojde v horké polévce sám.
Hotovou polévku necháme chvilku odstát a ochutíme citronovou šťávou, která dodá polévce správný šmrnc a říz. Poté polévku posypeme petrželovou natí. Jde o velmi chutnou, sytou, silnou, vydatnou a osvěžující polévku, voňavou po česneku, uzené mleté paprice, estragonu a použitém koření s chutí zkaramelizované zeleniny a citronu, nakonec zjemněnou sladkou smetanou a máslem.
Čorbu - kyselou smetanovou zeleninovou polévku s masovými knedlíčky a uzenou paprikou podáváme horkou s čerstvě upečeným chlebem nebo čerstvě upečeným pečivem.