Nakrájenou cibuli restujeme na másle asi 4 minutky. Přidáme cizrnu a krátc orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a odstavíme.
Umyté telecí plátky lehce naklepeme a přiložíme plátky šunky, cizrnovou směs. Plátek masa přehneme a okraje dobře přitlačíme. Čerstvou petrželku najemno nasekáme a promícháme s ovesnou moukou. Okořeníme solí a pepřem. Vejce rozkvedláme.
Maso obalíme v čisté hladké mouce, ve vajíčkách a nakonec v ovesné mouce s petrželkou. Snažíme se více tlačit u krajů. Na pánvi s olejem smažíme cordon bleu s cizrnou z obou stran dozlatova. Poté dáme papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Cordon bleu s cizrnou ozdobíme plátkem citronu a podáváme teplé jen se salátem, nebo pečeným bramborem či kaší.