Silnější plátky (0,5 - 1cm) anglické slaniny nakrájíme na kostičky a na suché pánvi je vyškvaříme a necháme zcela vychladnout. Kostičky nesmí být tvrdé, ale krásně křupavé!
Mladou cuketu i brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k zelenině. Osolíme a necháme 15 minut "pustit" šťávu. Tu pak opatrně slijeme (vylijeme).
Do směsi přidáme slaninu, vejce, majoránku i pepř a dobře promícháme. Pak teprve podle hustoty přidáme mouku i strouhanku a připravíme si polotuhé těsto. Ochutnáme a případně dochutíme solí.
Na rozpáleném oleji smažíme placky, horké je klademe na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej.
Cukeťáky s anglickou jsou dobré potřené ostrým kečupem.