Květák očistíme a rozebraný na růžičky vaříme 5 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme lehce prochladnout.
Mezitím na suché teflonové pánvi opražíme nasucho ovesné vločky.
Trochu prochladlý květák, abychom si neopařili prsty, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, lehce osolíme bylinkovou solí, přidáme mléko a dobře vše promícháme. Pak přisypeme vločky a mouku, muškátový květ a opět promícháme.
Na teflonovou pánev nalijeme olivový olej (nikoliv panenský) - dávám skutečně jen dvě lžičky na jednu várku placiček pro průměr pánve 28cm - a lžící nabíráme hmotu a klademe na pánev. Květákové placičky pečeme na mírném ohni po obou stranách dozlatova.
Téměř dietní květákové placičky jsou nejlepší bez přílohy a s kečupem.