600 g | cukr | |
200 ml | voda | |
0.5 lžičky | kyselina citronová | |
1.5 l | maliny | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 ks | lime | |
10 lístků | citronová máta | |
podle potřeby | ||
led | ||
jemně perlivá voda |
Očištěné maliny vložíme do větší nádoby, přidáme cukr a kyselinou citronovou, vše promícháme a zakryté necháme 24 hodin macerovat. Pak přilijeme 200 ml převařené vychladlé vody a směs rozmělníme tyčovým mixerem do hladka. Šťávu přecedíme přes jemné sítko, nebo řídkou látku či mullino a necháme překapat. Domácí malinovou štávu rozdělíme do sklenic, přidáme kostky ledu, plátek limetky, několik kousků čertvých malin, lístky máty, vše zalijeme jemně perlivou vodou a ihned podáváme. Domácí čerstvou malinovou šťávu můžeme uchovat v uzavřené sklenici v lednici i několik dní.
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol
Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.
Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády
Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena