2-3 stroužky | česnek | |
3-4 lžíce | máslo | |
10 ks | bílý toastový chléb | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
bazalka | ||
mletý černý pepř |
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem dohladka. Petrželku a bazalku velmi jemně usekáme. Změklé máslo spolu s česnekem a bylinkami vyšleháme do pěny. Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
Plátky bílého chleba potřeme ochuceným máslem a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky chleba rozložíme na plech namazanou stranou nahoru a pečeme přibližně 5 - 10 minut. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat.
Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku.
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!
Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.
Zažeňte kocovinu: Krémová česnečka se sýrovými krutony vás dostane z nejhoršího
Vyzkoušejte lahodnou krémovou verzi klasické česnekové polévky. Chutná výborně!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena