Recept na výborné domácí pečivo. A jaký zvolíme tvar, je pouze na každém z nás.
těsto | |
---|---|
1 lžička | cukr |
1 lžička | sůl |
300 ml | mléko |
60 g | sádlo |
21 g | droždí |
0.5 kg | hladká mouka |
na ozdobu | |
sůl | |
kmín | |
mák | |
sezamová semínka | |
na potření | |
1 ks | žloutek |
50 ml | mléko |
Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné a vychladlé sádlo a propracujeme do hladkého těsta. Z těsta ihned tvarujeme pletýnky, housky nebo rohlíky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu 30 - 40 minut nakynout.
Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem, posypeme mákem, solí, sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut. Upečené domácí housky a pletýnky podáváme podle chuti.
Foto: Shutterstock.com
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem
Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.
autor libuska100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena