0.5 hrnku | olej | |
1 ks | cibule | |
5 lžiček | majonéza | |
1 ks | rajče | |
5 listů | ledový salát | |
10 plátků | tvrdý sýr | |
5 lžiček | dijonská hořčice | |
1 ks | okurka sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
směs | ||
1 ks | vejce | |
500 g | hovězí mleté maso | |
1 lžička | jedlá soda | |
1 lžíce | worcestrová omáčka | |
příloha | ||
5 ks | pečivo |
U svého řezníka koupíme čerstvě mleté hovězí maso. Maso na burger podle chuti osolíme a opepříme, zakápneme pár kapkami worcestrové omáčky a přidáme jedlou sodu, vyklepneme do něj vejce a řádně rukama prohněteme. Pokud je potřeba, maso dochutíme a necháme cca 30 minut odležet v chladničce. Poté si z masa uděláme placičky asi o třetinu širší než je kaiserka, do které budeme burger vkládat, protože maso tepelnou úpravou ztratí svůj objem. Připravené placky vložíme na rozehřátou pánev a na dostatečném množství oleje osmahneme z obou stran. Na spodní část kaiserky položíme list salátu a na něj horký hovězí burger, přes něj poklademe do kříže dva plátky sýra, na něj plátek rajčete se lžičkou dijonské hořčice a trochou majonézy, nakrájenou cibulku, nakonec plátek sterilované okurky a máme hotovo. Domácí hovězí burger ihned podáváme.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena