1 stroužek | česnek | |
30 g | máslo | |
220 g | těstoviny | |
1.5 dl | silný kuřecí vývar | |
60 g | pancetta | |
60 g | lusky cukrového hrášku | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 ks | šalotka | |
na ozdobu | ||
parmazán | ||
60 g | vlašské ořechy |
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Pak přidáme hrst lusků cukrového hrášku a restujeme dozlatova. Podlijeme lžící kuřecího vývaru. Na druhé pánvi nasucho orestujeme vlašské ořechy a necháme vychladnout. Hotovou pastu promícháme se základem a naservírujeme do hlubokého talíře. Domácí špagety s lusky cukrového hrášku a italskou pancettou posypeme parmazánem a opraženými ořechy.
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Jak na špagety Aglio Olio e Peperoncino, aby byly al dente a chuťově skvělé
Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino je jednoduchý, o to důležitější je jeho provedení. Pojďme se je spolu naučit tak, aby byly dokonalé.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena