Do mísy odměříme mouku. Uděláme důlek, do kterého vlijeme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody odebrané z předepsaného množství. Mísu zakryjeme a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl, olej a rozmarýn a šlehačem promícháme. Když je těsto hladké, poprášíme je moukou a přikryjeme. Těsto necháme asi 20 minut kynout.
Pak těsto promícháme ještě jednou a dáme znovu do chladu na 30 minut, nejlépe do lednice.
Zatím si v misce promícháme větší protlak s česnekem, solí, oreganem a tymiánem. Nakrájíme cibuli, papriku, šunku a salám, nastrouháme sýr a vytřeme plechy olejem.
Na pomoučněném válu vyválíme dvě placky asi 3 mm vysoké, které přeneseme na plechy. Placky potřeme rajčatovým protlakem a posypeme strouhaným sýrem. Pak poklademe šunkou, salámem, proužky papriky a cibule. Přidáme olivy. Domácí pizzu s rozmarýnem dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby.
Domácí pizza chutná dobře i studená!