těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
25 g | máslo | |
14 g | droždí | |
1 lžička | cukr krupice | |
0.5 kg | hladká mouka | |
300 ml | mléko polotučné | |
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
1 lžíce | mléko | |
na ozdobu | ||
mák | ||
sezamová semínka |
Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek. Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout. Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena