Lalok, bůček s kůží nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou.
Velké cibule oloupeme, nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova, poté odstavíme. Játra nakrájíme na plátky, spaříme vřelou vodou a necháme okapat. Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z vařeného masa. Dobře promícháme.
Uvařené maso necháme vychladnout, vše pomeleme na masovém mlýnku - maso, játra, cibulku. Do směsi nalijeme koření s vývarem a promícháme. Pokud je směs tuhá, přidáme vývar.
Domácí játrovou paštiku dáváme do sklenic 2 cm pod okraj. Zavařujeme na 95 °C 2hodiny v zavařovacím hrnci.